Svet

Prestolonaslednik je mali falot

STA / A.M.
21. 8. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski prestolonaslednik, princ William, je svojega sina označil za 'malega falota' in priznal, da ga je očetovstvo že spremenilo.

Profimedia

V prvem intervjuju od rojstva Georgea 22. julija je princ dejal, da s soprogo Catherine uživata v vlogi staršev, priznal pa je, da jima z naraščajem nikoli ne zmanjka dela. "Je mali falot, tako bom rekel," je dejal William. "Spominja me bodisi na mojega brata ali mene, ko sem bil mlajši," je dejal in dodal, da mu gre zdelo dobro. Poleg tega se po Williamovih besedah mali George 'veliko zvija naokoli' in 'noče veliko spati, kar je nekoliko težavno'. 31-letni William, ki je drugi v vrsti za britansko krono, je priznal, da ponoči ne vstaja toliko, da bi poskrbel za dojenčka, kot Catherine, ki ji po njegovem prepričanju uspeva zelo dobro.

Očetovstvo je že tudi spremenilo njegov pogled na življenje. "Mislim, da je bilo zadnjih nekaj tednov zame čisto drugačna čustvena izkušnja," je dejal. "Nekaj, kar se mi ni nikoli zdelo, da bom sam občutil," je še dodal. Glede trenutka, ko sta s Kate prinesla Georgea iz bolnišnice v Londonu in ga prvič pokazala svetovnim kameram, je William dejal, da sta bila samo vesela, da ni preveč kričal. "Kot ve vsak novopečen starš, si presrečen, da lahko pokažeš svojega otroka in razglasiš, da je najlepši in sploh najboljši," je dejal.

Priznal je, da je temeljito vadil pripenjanje otroškega sedeža, kar mu je pred kamerami in fotografi uspelo brezhibno. Dodal je, da je bilo zanj zelo pomembno, da sam odpelje svojo družino iz bolnišnice. William je sicer minuli teden napovedal, da bodo z družino zapustili svoj dom na otoku Anglesey, ko se mu bo septembra iztekla služba v Kraljevem letalstvu (Raf).

Profimedia
Princ William kot otrok.