Svet

CIA: Tito ni bil Jugoslovan!

S.R.
20. 8. 2013, 22.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

CIA in več analitikov so opravili obsežno analizo in prišli do šokantnih rezultatov. Glede na Titov govor ta naj ne bi bil Jugoslovan.

Reuters

Cia in analitiki so analizirali Titov govor iz leta 1977. Raziskovali so, kateri jezik bi lahko bil Titov materni jezik. Po njihovem mnenju je bil poljščina ali ruščina. Dokument o raziskavi je v celoti objavljen na spletni strani ameriške obveščevalne agencije. Analitiki so do tega presenetljivega zaključka prišli po obsežni fonetični analizi enega njegovih govorov. V dokumentu so navedli, da je Tito sicer govoril srbohrvaški jezik, a naj bi imel rahel naglas.

Prav zaradi tega naglasa so se analitiki odločili izvesti to zapleteno analizo. Želeli so ugotoviti, kateri izmed jezikov bi na podlagi slišanega naglasa lahko bil njegov materni jezik. Njegovemu naglasu sta se najbolj približala poljski in ruski jezik, zato so tako tudi zaključili. Tito naj bi bil tako po njihovo bodisi Rus ali pa Poljak.

Na dan so tako spet privrele stare teorije, da so Tita ugrabili in ga 'nadomestili' z njegovim dvojnikom. Ali bo kdaj znana resnica, ne vemo, v poročilu pa tudi ne piše, ali so upoštevali morebitne naglase v govoru, ki bi lahko bili posledica narečja.