Svet

Panika na hrvaški plaži

Simon Rosc
18. 8. 2013, 22.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kapitan vodnega taksija Hvar–Brist potnike izkrcal kar na plaži. Seveda so morali pred tem pregnati vse kopalce, na srečo pa ni bil nihče poškodovan.

Prestrašeni kopalci

V Bristu na Makarski rivieri so bili kopalci tamkajšnje plaže priča grobemu kršenju pravil obnašanja na morju. Vodni taksi je namesto na pomolu kar sredi plaže naredil prostor in izkrcal svoje potnike.

S sireno je pregnal kopalce.

S sireno za opozarjanje je kapitan taksija opozarjal kopalce, da so se umaknili. Prestrašeni turisti so bežali iz morja, taksist pa je z ladjo priplul skoraj čisto do plaže, dokler ladja  ni podrgnila po dnu. Očividec je dejal, da mu ni jasno, zakaj je taksist potnike izkrcal na plaži, ko pa je celotna leva polovica pomola, ki je bila v tistem trenutku popolnoma prazna, namenjena za to. Dodal je še, da so morali potniki iz taksija plezati po lestvi v vodo in s sabo nositi vso prtljago.

Kopalci so bežali iz vode.

Meščani so dejali, da je bilo nekaterim potnikom taksija svojevrstno izkrcavanje v plitvo vodo eksotično, nekoliko manj zanimivo pa se je to zdelo prestrašenim turistom na plaži. Na srečo se je drama dobro končala in taksi pri pristajanju ni nikogar poškodoval.

Ali je to osamljen primer 'eksotičnega' pristajanja tega taksija, ni znano, vsekakor pa je primer zrel za raziskavo luške policije.