Svet

'Umazani' hrvaški policisti

M. R.
7. 8. 2013, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na sosednjem Hrvaškem se je vrh vukovarsko-sremske policijske uprave znašel pod lupo Urada za preprečevanje korupcije in organizirane kriminalitete (USKOK).

Svet24
Vodja vukovarsko-sremske policijske uprave Blaž Topalović je bil aretiran na delovnem mestu, v pisarni.

Pretekli konec tedna je policija zaradi sumov korupcije, zlorabe položaja in pooblastil ter sprejemanja podkupnin prijela šestnajst oseb, med njimi devet svojih kolegov.

Po poročanju Večernjega lista so vodja uprave Blaž Topalović, Topalovićev namestnik Mato Kirchbauer in njegov brat Anton Kirchbauer, prav tako zaposlen na policiji, pristali v priporu, ostali pa so bili izpuščeni. Topalović in Mato Kirchbauer sta bila aretirana na delovnem mestu, v svojih pisarnah. Položaj sta zasedla po državnozborskih volitvah konec leta 2011, oba pa sta blizu Socialnim demokratom premierja Zorana Milanovića.

Nadzorovali trgovino s cigareti, prodajali informacije, trgovali z lesom in prirejali orgije!

Neimenovani vir je za Jutranji list razkril, da je bil škandal neizbežen, da je bilo vsem jasno, »da bo počilo«. Kot pojasnjuje, vukovarsko-sremska policijska uprava meji na Srbijo in BiH, ob meji pa potekajo številne aktivnosti kriminalnih skupin, zato ni nepomembno, kdo je na čelu uprave. Pokvarjeni policisti naj bi nadzorovali trgovino s cigareti, prodajali informacije, trgovali s hrastovim in jesenovim lesom, celo prirejali orgije.

Svet24