Slovenija

Na dan obrnejo 1,8 milijona...

STA/M.J.
7. 8. 2013, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Potem ko so predstavniki kosovske pošte ob februarskem obisku izrazili željo po tesnejšem sodelovanju, sta generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in glavni izvršni direktor Pošte Kosovo Sejdi Hoxha danes v Prištini podpisala sporazum o medsebojnem sodelovanju. Novaka je ob obisku sprejel tudi minister za ekonomski razvoj Fadil Ismajli.

Pošta Slovenije

Pošta Slovenije kot eden najbolj razvitih poštnih operaterjev v tem delu Evrope aktivno sooblikuje mednarodno poštno okolje. Ob tem želi prispevati tudi k razvoju poštnih operaterjev z območja vzhodnega Balkana, so danes sporočili iz Pošte Slovenije.

Ob tem so poudarili, da je njihova družba z obsežnim naborom storitev, stabilnim poslovanjem, investicijami in veliko akumulacijo znanja 6280 zaposlenih eden od stebrov nacionalnega gospodarskega okolja. Upravlja namreč enega največjih informacijskih sistemov v Sloveniji, ki povezuje deset poslovnih enot, od tega dva poštna logistična centra ter 556 poštnih enot, kjer se dnevno obrne več kot 1,8 milijona pisemskih pošiljk.

V okviru svojih znanj in izkušenj bo slovenska Pošta kosovskim kolegom nudila strokovno pomoč pri posodabljanju operacij na področju sortiranja pošiljk in avtomatizacije poštnih okenc, na področju inovativnih e-storitev ter pri izvajanju standardov Svetovne poštne zveze na področju evropskih poštnih storitev. Pri tem jim bo pomagala tudi pri usposabljanju in izobraževanju osebja na področju poštnih storitev in evropske zakonodaje.

"Prepričani smo, da smo dobili zaupanja vrednega in zanesljivega poslovnega partnerja, s katerim bomo lahko dosegali dolgoročne sinergijske učinke. Pošto Kosovo vidimo kot stabilno podjetje, ki želi strankam nuditi kakovostne in učinkovite storitve. Veseli nas, da se ne boji napredka, temveč ga sprejema kot izziv, s katerim se sooča, in si s tem utira pot lastnega razvoja," je ob podpisu sporazuma poudaril prvi mož Pošte Slovenije Boris Novak.