Svet

Zaradi velikega požara zaprli letališče

STA
7. 8. 2013, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaradi ogromnega požara so danes zaprli mednarodno letališče v kenijski prestolnici Nairobi. Plameni, ki jih že od zgodnjih jutranjih ur poskušajo obvladati gasilci, so zajeli celotno stavbo terminala za mednarodne prihode in odhode.

Youtube

"Požar je ogromen," je v sporočilu na Twitterju zapisalo notranje ministrstvo. Fotografije na družbenem omrežju prikazujejo ogromne plamene in velike količine gostega črnega dima, ki se dviga nad terminalom letališča Jomo Kenyatta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Požar naj bi po navedbah oblasti gasilci že spravili pod nadzor na oddelku terminala za odhode, medtem ko še vedno nenadzorovano gori na oddelku za prihode.

Poročil o morebitnih žrtvah zaenkrat ni. Tiste, ki so pristali na letališču, a se še niso izkrcali z letal, so evakuirali, je še sporočilo notranje ministrstvo.

Oblasti so odpovedale vse pristanke in vzlete na letališču, lete so preusmerili v Mombaso in Eldoret. Gasilci v vedno večjem številu poskušajo pogasiti požar, a naj bi jim zmanjkovalo vode, poroča francoska tiskovna agencija AFP.