Svet

Mafijski šef, ki je povezan s predsednikom države

U.K.
7. 8. 2013, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Z nekaterimi ljudmi ni dobro češenj zobati. Seveda govorimo o najhujših mafijskih šefih, kot sta recimo Vicente Carrillo Fuentes, Giovanni Motisi in še kdo.

Wikimedia
Ruska mafija je znana po svoji okrutnosti in tudi po tem, da imajo največ dobička.

Cosa Nostra, Jakuze, albanska mafija, Triade in tako naprej. Vse spadajo med izjemno nevarne. A prav na vrhu je vodja zloglasne ruske mafije Semion Mogilevich. Semion je po oceni FBI-ja najnevarnejši mafijski šef na svetu. Prihaja iz Ukrajine, a naj bi bil vodja ruske mafije. Pri FBI-ju verjamejo, da vleče vse niti, njegov profil pa pravi, da je izjemno inteligenten in popolnoma neusmiljen. Ima diplomo iz ekonomije, zaradi svoje inteligence pa si je prislužil vzdevek Pametni Don.

Semion naj bi bil povezan z največjimi podjetji – RosUkrEnergo, Raiffeisen Bank in Gazprom. Na položaj mafijskega šefa se je povzpel prek skupine Solntsevskaya Bratva. Slednji so bili močna kriminalna združba, ki je delovala v glavnem v Moskvi. Ruska mafija je znana po svoji okrutnosti in tudi po tem, da imajo največ dobička. Ukvarjajo se z drogami, ugrabitvami, prostitucijo, atentati in izsiljevanjem. Se pravi z vsem, kar pač spada med kriminalna dejanja. Semion naj bi bil multimilijarder.

Čeprav ni uradno, obstajajo teorije, da je Semion povezan tudi z Vladimirjem Putinom. Naj to drži ali ne, Semion Mogilevich danes velja za najbolj organiziranega in najmočnejšega mafijskega šefa na planetu. In kot takšen je tudi na FBI-jevem seznamu desetih najbolj iskanih kriminalcev na svetu.

Wikimedia