Svet

Papež: Naslednji svetovni dan mladih bo v Krakovu

STA / J.P.
28. 7. 2013, 17.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Papež Frančišek je danes v Rio de Janeiru sporočil, da bo naslednji svetovni dan mladih leta 2016 v Krakovu na Poljskem.

Reuters
Leta 2016 v Krakovu

"Dragi mladi prijatelji, naslednji svetovni dan mladih bo leta 2016 v Krakovu na Poljskem," je dejal papež ob koncu maše na sloviti plaži Copacabana, kjer se je zbralo okoli tri milijone vernikov.

Izbor Krakova je v čast pokojnemu papežu Janezu Pavlu II., v času njegovega papeževanja pa so tudi začeli organizirati svetovne dneve mladih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Janez Pavel II., ki naj bi bil letos razglašen za svetnika, je bil nadškof Krakova, preden je bil izvoljen za papeža leta 1978.

Sveti oče je mlade danes pozval, naj gredo na oddaljena območja in oznanjajo svojo vero, "tudi tistim, ki se zdijo daleč stran, najbolj brezbrižni". "Pojdite, ne se bati, in služite," je množico vernikov, ki so zasedli štiri kilometre dolgo plažo, pozval papež.

Svoj poziv k evangelizaciji je končal z besedami: "Jezus Kristus računa na vas! Cerkev računa na vas! Papež računa na vas!"

Frančišek, sicer prvi papež iz Latinske Amerike, danes zaključuje svoje prvo apostolsko potovanje v tujini od prevzema pontifikata pred štirimi meseci. Za danes je bilo predvideno še srečanje s koordinacijskim odborom Sveta škofovskih konferenc Latinske Amerike (Celam) in prostovoljci svetovnega dne mladih.

Papež se je med večdnevnim obiskom v Braziliji med drugim srečal tudi z zaporniki in odvisniki ter obiskal eno od favel v Riu de Janieru.