Svet

Podjetje Mars vpleteno v mučenje živali

J. P.
28. 7. 2013, 17.27
Posodobljeno: 25. 2. 2024, 09.13
Deli članek:

Podružnica podjetja Mars naj bi v Ukrajini sponzorirala grozovita tekmovanja, v katerih se psi lotevajo medveda.

Youtube / Zajem zaslona
Psi se zaganjajo v medveda

Video so posneli aktivisti mednarodne skupine za dobrobit živali 'Four Paws'.

Omejeni so na premajhne kletke z betonskim dnom, izpuščeni pa so le toliko, da se nad njimi lahko izživljajo ljudje, ki nadnje pošiljajo pse. 

Youtube / Zajem zaslona
Priklenjeni in stradani medved

Iz njega je razvidno, da Royal Canin, podružnica podjetja Mars, znanega po enako imenovanih čokoladnih izdelkih, sponzorira tekmovanje v Ukrajini. A ne kakršno koli tekmovanje: nad priklenjenega medveda je spuščenih več psov, najbolj krvoločni med njimi pa so nagrajeni. Medvedu pred tem porežejo kremplje, ves čas pa mu gibanje otežujejo verige, za katere vlečejo vpleteni ljudje, s čemer ga nadalje onesposobljajo. Ta čas pa ga grizejo psi, dokler ne omaga.

To ni prvi takšni dogodek, ki ga je sponzoriral Royal Canin.

Royal Canin, ki izdeluje hrano za mačke in pse, se sicer ponaša s sloganom »Spoštujte živalsko naravo mačk in psov«, to pa menda ni prvi dogodek te vrste, ki so ga sponzorirali.

Rjavi medvedi so v Ukrajini zaščiteni, a bolj kot ne zgolj na papirju. Takih medvedov, ki služijo kot vaba, naj bi v Ukrajini bilo med 15 in 20. Omejeni so na premajhne kletke z betonskim dnom, izpuščeni pa so le toliko, da se nad njimi lahko izživljajo ljudje, ki nadnje pošiljajo pse. Nadalje naj bi bili tudi načrtno stradani, da se ne izkažejo za prehude nasprotnike.

Pozor! Video z eksplicitno vsebino! Ogled na lastno odgovornost!