Svet

V samomorilskem napadu v Damasku več mrtvih

STA / J.P.
23. 6. 2013, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V četrti Rukn al-Din v sirski prestolnici Damask je danes prišlo do samomorilskega napada.

Wikipedia
Damask

Po navedbah sirske tiskovne agencije Sana je eksplozija terjala več civilnih žrtev. Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel še nihče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice je eksplozija terjala življenja treh ljudi, deset pa jih je bilo ranjenih.

Observatorij je poročal tudi o spopadih med uporniki in silami sirskega predsednika Bašarja al Asada v isti četrti ter o eksplozijah granat v četrti Bab Musala v središču sirske prestolnice.

Spopadi so se danes nadaljevali tudi v vzhodni regiji Guta na območju Kalomun in so po navedbah observatorija terjali življenja vsaj šestih upornikov, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Na obrobju severnega mesta Alep pa je v eksploziji avtomobila bombe upornikov umrlo 12 pripadnikov sirske vojske. Spopadi med uporniki in režimski silami so se sicer danes nadaljevali tudi v tem mestu, je še sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.

27 mesecev trajajoč konflikt v Siriji je po podatkih Združenih narodov terjal že več kot 93.000 življenj, še navaja AFP.