Slovenija

Danes plohe in nevihte

STA / J.P.
23. 6. 2013, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v notranjosti države bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.

Wikipedia

Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29 stopinj Celzija. Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ohladilo se bo. Zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 13 do 20, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo bo deloma jasno vreme. Predvsem v popoldanskem in večernem času bodo nastajale plohe in nevihte. Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Ohladilo se bo.

Vremenska slika: Alpe je od severozahoda dosegla hladna fronta, ki bo jutri vplivala tudi na vreme pri nas. Pred njo v višinah k nam od jugozahoda priteka postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek bo na vzhodu še občasno deževalo, drugod bo že večinoma suho. Ob morju se bo delno razjasnilo. V sredo in četrtek bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bodo nastale krajevne plohe ali nevihte.