Svet

V Jeruzalemu varnostnik ubil Juda

STA / S.R.
21. 6. 2013, 15.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izraelski varnostnik je danes ustrelil in ubil judovskega obiskovalca zida objokovanja v Jeruzalemu, potem ko ga je zamenjal za palestinskega skrajneža.

Religioussitesinjerusalem
Varnostnik je ob Zidu objokovanja (tudi Zid žalovanja) ustrelil nekega moškega.

Žrtev je bil moški judovske veroizpovedi, ki naj bi imel tako izraelsko kot francosko državljanstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Šlo je za Juda, izraelskega državljana, ki se je nahajal blizu stranišč. Iz neznanega razloga je zakričal Alah Akbar (Bog je največji v arabščini). Varnostnik je zato prijel za orožje in proti moškemu večkrat ustrelil. Moški je ranam zatem podlegel," je dejal predstavnik jeruzalemske policije Micky Rosenfeld.

Do streljanja je prišlo zjutraj, ko se je trg pred zidom, ki je sicer najpomembnejši molitveni kraj judovske vere, začel polniti z verniki. Prizorišče incidenta so zato zaprli za dve uri.

Rosenfeld je dejal, da so že sprožili preiskavo dogodka. Po poročanju izraelskih medijev naj bi varnostnik menil, da je moški med kričanjem nekaj povlekel iz žepa in da ga bo napadel. Policija pa naj ne bi našla ničesar sumljivega pri žrtvi, za katero mediji ugibajo, da je bila duševno motena.