Svet

Hčerka Kim Kardashian bo podedovala grozljiv imperij sužnjev

U.K.
17. 6. 2013, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najbolj oblegana ameriška nosečnica ta hip je rodila punčko in svetovni zvezdniški svet se vrti v glavnem okoli tega.

Kraljična ki bo podedovala imperij.

Ameriška zvezdnica resničnostnih oddaj Kim Kardashian in njen fant Kanye West sta že dobila punčko, čeprav so številni mediji porod napovedovali za julij. Deklica se je rodila mesec dni prezgodaj, zato bo prvih nekaj dni preživela v inkubatorju.

Deklica pa se bo rodila v čisto pravi imperij sužnjev. Klan Kardashian letnozasluži približno 65 milijonov dolarjev (50 milijonov evrov), a tako rekoč na hrbtih sužnjev. Tehnično sicer ne gre za sužnje, tovarne, ki jih ima klan Kardashian v državah tretjega sveta, so pravzaprav bolj podobne koncentracijskim taboriščem, ki jih delavci sicer lahko zapuščajo, vendar nimajo prave svobode.

Ne nazadnje imajo izbiro, ali garajo v takšnih tovarnah ali umrejo od lakote, kar ne pomeni velike razlike v primerjavi s suženjstvom. Večina tovarn v lasti klana Kardashian je na Kitajskem. Delavci delajo po dvanajst ur na dan, mnogi med njimi so mladoletni, samo specializirani delavci imajo štiriminutne odmore za stranišče, vse delavke ter delavce pa slečejo do golega ter preiščejo, preden lahko zapustijo tovarne. Ni znano,koliko točno zasluži povprečen delavec, prav gotovo pa so številke primerljive s tistimi iz Južne Amerike, kjer mora delavec v tovarni korporacije Disney garati 15 let, da zasluži toliko kot njihov 'CEO' zasluži v eni sekundi. Kakorkoli že, bodoča princeska resničnostnih šovov gotovo ne bo imela težav z denarjem.

Twitter
Mladi in tudi bogati očka, Kanye West.
Novopečena mamica Kim Kardashian zagotovo ne bo imela težav s kupovanjem oblačil za dojenčico. Po podatkih iz leta 2011 je namreč zgolj za eno epizodo v resničnosti seriji 'Keeping up with the Kardashians' prejela 40.000 dolarjev.
Kardashianovi letno zaslužijo približno 50 milijonov evrov.
Celoten zaslužkarski »stroj« družine poganja mama Kris Jenner.