Svet

Princ Harry začel obisk v ZDA

STA / S.R.
10. 5. 2013, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski princ Harry je v četrtek pripotoval na sedemdnevni obisk v ZDA. Začel ga je z udeležbo na večerji v počastitev vojaških mater, ki jo je v Beli hiši gostila prva dama ZDA Michelle Obama.

Reuters

Udeležil se bo več dogodkov za vojne veterane in dobrodelnih prireditev ter obiskal državo New Jersey, ki še vedno okreva po lanskem orkanu Sandy.

Po poletu iz Londona v Washington se je Harry najprej sestal s senatorjem Johnom McCainom. Ta ga je vodil po fotografski razstavi, ki jo je postavila organizacija, ki se ukvarja z odstranjevanje min, Halo Trust. Z njo je sodelovala tudi Harryjeva pokojna mati, princesa Diana.

Kot vedno, ko se samski Harry kam odpravi, tudi tokrat oboževalke niso bile daleč. Na obisku na Kapitolskem griču ga je pospremila množica mladih Američank, ki so želele ujeti pogled na princa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prav tako v četrtek se je Harry že odpravil v Belo hišo, kjer je Michelle Obama ob dnevu mater gostila večerjo v počastitev vojaških mater. Predsednik Barack Obama je bil takrat v Teksasu.

Tudi v prihodnjih dneh na Harryja čaka natrpan urnik aktivnosti. Danes bo obiskal pokopališče Arlington, kjer bo položil vence na grobnici neznanim vojakom in tistim, ubitim v Iraku in Afganistanu. Konec tedna se bo udeležil odprtja športnih iger za vojake, ki so utrpeli poškodbe, v zvezni državi Kolorado.

Prihodnji teden bo med drugim obiskal New Jersey in se srečal s preživelimi lanskega orkana Sandy. Na zadnji dan obiska, v sredo, bo sodeloval v dobrodelni igri pola v zvezni državi Connecticut.

28-letni princ, tretji v vrsti za britansko krono, se tokrat v ZDA vrača v upanju, da mu bo uspelo popraviti vtis iz lanskega avgusta, ko so ga fotografirali golega med igro biljarda v Las Vegasu. Pokazati naj bi se želel kot odgovornega in delavnega člana kraljeve družine, še piše dpa.