Svet

Z ugrabiteljem deklet je pekel na žaru

S.R.
7. 5. 2013, 19.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Charles Ramsey je očitno novi ameriški junak, saj je prav on zaslužen za to, da so po desetletju našli tri pogrešana dekleta. A svetu se je vsaj na začetku predstavil politično nekorektno.

Kshb.com
Charles Ramsey, novi ameriški junak.

Na začetku intervjuja je namreč novinarju dejal, da je v trenutku, ko je ''lepo belopolto dekle priteklo črncu v objem'' vedel, da je nekaj hudo narobe. A tudi takšna majhna politična nekorektnost ga v očeh javnosti bržkone ne bo očrnila.

Ramsey nikakor ni običajen junak, saj s svojo bujno frizuro precej izstopa iz množice. A danes ga celotna Amerika kljub temu slavi kot rešitelja Amande Berry, Gine DeJesus in Michelle Knight – deklet, ki so jih pogrešali več kot desetletje in so jih praktično vsi imeli za mrtve.

O novem junaku ni znano kaj dosti več kot to, da je sosed moškega, ki je v Clevelandu desetletje zadrževal tri dekleta. V intervjuju za lokalno TV postajo je pokazal, da je zelo neposreden in kot omenjeno, politično malo nekorekten.

V intervjuju med drugim razloži, da je z moškim, ki naj bi zadrževal dekleta (lastnik hiše, kjer so jih zadrževali je sicer Ariel Castor) jedel rebrca in poslušal salsa glasbo. Niti sanjalo se mu ni, da bi bil sposoben česa takega. Charlesu se je zdel precej običajen moški, ki je v prostem času sprehajal svoje pse, ter popravljal avtomobile in motorje.

Ramseyjev kratek intervju za lokalno TV postajo, v katerem opisuje trenutek, ko mu je v roke pritekla prestrašena Amanda Berry in ga rotila, naj pokliče policijo je prav zaradi Charlesove neposrednosti zelo privlačen in že postaja pravi spletni hit, saj je v v slabem dnevu zabeležil preko 150.000 ogledov.