Svet

Air India suspendirala pilota in stevardesi zaradi motnje v zraku

STA / J.P.
4. 5. 2013, 13.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Indijski letalski prevoznik Air India je suspendiral pilota in dve stevardesi, potem ko so med letom po nesreči izklopili avtopilota.

Wikipedia

Po poročanju nekaterih indijskih medijev naj bi se sistem izklopil, medtem ko je pilot stevardesi spontano učil leteti. Po drugih navedbah naj bi pilot med letom spal in stevardesama zaupal letalo.

Do incidenta je prišlo na airbusu z več kot 160 potniki na krovu, medtem ko je bil prejšnji mesec na poti iz New Delhija v Bangkok.

Pri Air Indii so zanikali prva poročila, da sta si pilot in kopilot med letom vzela 40-minutni odmor in zadremala, v pilotski kabini pa pustila stevardesi, da bi v času njune odsotnosti upravljali z letalom.

Obenem pa so danes sporočili, da so trojico zaposlenih suspendirali zaradi kršitve pravil. Stevardesi naj bi namreč med omenjenim letom v pilotski kabini preživeli preveč časa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Stevardesi sta bili v kabini predolgo, zaradi motnje je kopilot začasno pritisnil gumb za izključitev avtopilota, ki pa so ga nato ponovno vključili," se je glasilo sporočilo Air India. Čeprav niso razkrili, za kakšno vrsto motnje točno je šlo, indijski mediji pišejo, da sta pilota stevardesi učila leteti.