Svet

Maduro Alvaru Uribeju očita načrtovanje zarote

STA / J.P.
4. 5. 2013, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novi venezuelski predsednik Nicolas Marudo je nekdanjega kolumbijskega predsednika Alvara Uribeja obtožil, da načrtuje izvedbo atentata nanj.

Wikipedia
Alvaro Uribe

Maduro trdi, da ima dokaze, da so v zaroto vpleteni tudi venezuelski desničarski politiki. Uribe, ki je bil oster kritik nekdanjega venezuelskega voditelja Huga Chaveza, je obtožbe označil za "nezrele".

"Uribe stoji za načrtovanim atentatom name. Uribe je morilec. Imam dovolj dokazov o osebah, ki so se zarotile proti meni, vpletene so tudi osebe venezuelske desnice," je v petek zatrdil Maduro.

Na obtožbe pa se je čez nekaj ur odzval Uribe. "To so nezrele obtožbe diktature. Imam samo en odziv - ponovitev volitev," je dejal nekdanji kolumbijski predsednik.

Medtem ko je bil Uribe na položaju predsednika, je bil pogosto v sporu s socialistom Chavezem. Po odhodu Uribeja s predsedniškega položaja leta 2010 so se odnosi med državama postopoma izboljšali.

Maduro je, odkar je iz rok Chaveza prevzel vodenje države, sicer že večkrat opozoril na domnevne zarote proti njemu, ki naj bi jih med drugim kovali v ZDA in v domačih opozicijskih vrstah.