Svet

V Mariboru se kuha največji študentski bograč na svetu

STA / S.R.
23. 4. 2013, 10.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na osrednji tržnici v Mariboru bo danes potekal 10. Študentski Bogračfest. Okoli 30 ekip študentov se bo tako kot prejšnja leta pomerilo v kuhanju tradicionalne lendavske jedi bograča.

Štuk.si

Poleg tega bodo letos poskušali pripraviti tudi največji študentski bograč na svetu. Študentski Bogračfest je eden večjih projektov Kluba študentov Lendava. Namen prireditve, ki je postala že ena stalnih študentskih dogodkov v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba, bograča ter ostalih lokalnih kulinaričnih dobrot.

Prireditev letos sodi v okvir Evropske prestolnice mladih (EPM) in tako se bodo poleg številnih slovenskih študentskih klubov kuhanja lotili tudi Erasmus študentje, ekipa iz Madžarske in porabski študentje ter ekipa koroških zamejskih Slovencev. "Na tak način bo medkulturno povezovanje zaživelo v vsej svoji luči, saj bomo ekipam iz različnih držav omogočili izmenjavo različnih izkušenj, predvsem na področju kulinarike," pojasnjujejo v lendavskem klubu študentov.

Ker je bila Lendava leta 2011 razglašena za svetovno prestolnico bograča in ker prireditev Študentski Bogračfest letos praznuje 10. obletnico, so se odločili, da dogajanje popestrijo s kuhanjem največjega študentskega bograča na svetu. Trije priznani kuharji bodo v velikem kotlu na sredini tržnice pripravili bograč, ki bo lahko nasitil kar 500 lačnih ust.

V večernem delu bosta v ospredju glasba in zabava. Dogajanje bo potekalo na treh prizoriščih, in sicer v lokalih Satchmo, KMŠ ter na Štuku.