Svet

Maduro že prejema čestitke

STA / S.R.
15. 4. 2013, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novi venezuelski predsednik Nicolas Maduro že prejema čestitke ob zmagi na nedeljskih predsedniških volitvah. Med prvimi so mu čestitali predsedniki Kube, Rusije in Belorusije.

Reuters
Nicolas Maduro.

Kubanski predsednik Raul Castro je v čestitki, objavljeni v državnem časniku Granma, zapisal, da Madurova zmaga "priča o moči idej in dela komandanta Huga Chaveza", ki je minuli mesec podlegel raku.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v čestitki izrazil prepričanje, da bo Venezuela pod Madurovim vodstvom še naprej krepila strateško partnerstvo z Rusijo. Poudaril je, da je Moskva pripravljena nadaljevati konstruktiven dialog s Caracasom glede vseh dvostranskih in mednarodnih vprašanj.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko pa je ob "prepričljivi" zmagi poklical svojega "brata" Madura, mu čestital in ga povabil na obisk v Belorusijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Venezuelska volilna komisija je sporočila, da je na nedeljskih volitvah s 50,66 odstotka glasov zmagal Maduro pred opozicijskim voditeljem Henriquejem Caprilesom, ki je prejel 49,07 odstotka glasov. Capriles ni priznal poraza in zahteva ponovno štetje glasov.