Črna kronika

V Pomurju kar tri nesreče motoristov

STA / S.R.
15. 4. 2013, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sončno vreme v zadnjem vikendu je na ceste privabilo številne motoriste.

Dolenjski list

Kljub številnim opozorilom in preventivnim aktivnostim policije in drugih organov, se vožnje za nekaj motoristov v Pomurju ta vikend niso končale varno, opozarjajo na Policijski upravi Murska Sobota.

Prva prometna nesreča z udeležbo motoristke se je zgodila v soboto popoldan v Srednji Bistrici. Policisti so pri ogledu kraja ugotovili, da je 38-letna motoristka ob ustavljanju pred stop znakom izgubila ravnotežje, zaradi česar se je motorno kolo prevrnilo na levi bok in ji hudo poškodovalo levo nogo.

V nedeljo malo po 15. uri so policisti v Gornji Radgoni obravnavali prometno nesrečo, v kateri 44-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik ob pločniku in nato padel. Odpeljali so ga v bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti je sicer pokazal, da je vozil vinjen.

V nesreči se je v nedeljo popoldan lažje poškodoval tudi 57-letni motorist. Med vožnjo skozi naselje Stročja vas mu je voznica osebnega avtomobila, ki se je iz dvorišča vključevala v promet, odvzela prednost. Prišlo je do trčenja, pri katerem je motorist padel.

Policisti tako vnovič opozarjajo voznike in motoriste, naj z upoštevanjem prometnih pravil, s strpnostjo in pazljivostjo vplivajo na večjo varnost v prometu.