Slovenija

Po Janši zavrnili še Jankovića

STA
15. 4. 2013, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Upravno sodišče je tako kot v primeru nekdanjega premiera Janeza Janše zavrnilo tožbo ljubljanskega župana Zorana Jankovića zoper zaključno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije zaradi posega v človekove pravice in temeljne svoboščine (KPK).

Mediaspeed

Sodba je bila Jankoviću in njegovemu pooblaščencu odvetniški družbi Čeferin vročena danes. Janković in njegov pravni pooblaščenec imata možnost pritožbe na Vrhovno sodišče RS v roku 15 dni od prejetja sodbe. Sodišče dodatnih komentarjev k izdani sodbi, ki še ni pravnomočna, ne bo dajalo, so navedli v sporočilu za javnost.

Ob tem so pojasnili, da je nekdanji premier Janša že vložil pritožbo zoper sodbo upravnega sodišča v zvezi s KPK. Zadeva je bila 3. aprila predložena Vrhovnemu sodišču RS v pristojno odločanje.

Janša je sodbo upravnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo tožbo zoper poročilo Komisije za preprečevanje korupcije zaradi posega v človekove pravice in temeljne svoboščine, prejel že sredi marca. Janšev pravni zastopnik Franci Matoz je že tedaj napovedal pritožbo na vrhovno sodišče.