Slovenija

Igor Bavčar dolguje do 10 milijonov evrov

STA
15. 4. 2013, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Največji dolžnik med fizičnimi osebami je Zoran Trifunović, lastnik nekdanjega podjetja Geocom, ki je Davčni upravi RS (Durs) dolžan med 10 do 20 milijonov evrov, sledi iz seznama davčnih dolžnikov, ki ga je danes objavil Durs.

Mediaspeed
Igor Bavčar

V razredu davčnega dolga v višini od enega do 10 milijonov evrov je 13 fizičnih oseb. Med njimi so Igor Bavčar, Ferdinand Božičnik, Rok Furlan, Gashi Besnik, Gashi Hysen, Mitja Hočevar, Urban Marovt, Vid Pavšič, Mirko Pomberg, Matej Raščan, Drago Sotošek, Željko Stokanić, Anton Zvone Štorman.

Na seznamu fizičnih oseb, ki so dolžni med pol in milijonom evrov, je več kot 30 oseb. S padanjem dolga se veča število dolžnikov.

Durs in Carinska uprava RS sta danes objavili dva seznama, na katerih je skoraj 16.000 pravnih in fizičnih oseb, katerih neporavnane obveznosti skupaj presegajo 900 milijonov evrov. Gre za tiste dolžnike, katerih davčni dolg je večji od 5000 evrov in starejši od 90 dni. Osebe, pravne in fizične, so objavljene po razredih, ki opredeljujejo višino dolga, ter po abecednem redu.