Slovenija

NPU ovadil nekdanjega direktorja mariborske gospodarske družbe

STA / S.R.
15. 4. 2013, 11.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so kazensko ovadili nekdanjega direktorja gospodarske družbe z območja Maribora zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Policija.si

Ovadeni direktor naj bi z nakupom poslovne stavbe družbo oškodoval za 364.000 evrov. Ovadeni nekdanji direktor je v letu 2011 zlorabil svoj položaj s tem, da je v nasprotju z določili zakona o gospodarskih družbah, akta o ustanovitvi gospodarske družbe ter pogodbe o zaposlitvi sklenil in podpisal za gospodarsko družbo škodljivo prodajno pogodbo, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Z omenjeno pogodbo je ovadeni nekdanji direktor kupil poslovno stavno s pripadajočim zemljiščem za 750.000 evrov, čeprav je vedel, da je pogodbeno dogovorjena vrednost nepremičnine bistveno višja od dejanske tržne vrednosti.

Na ta način je 59-letni nekdanji direktor družbi, ki je poslovni objekt prodala, pridobil premoženjsko korist v višini 346.000 evrov, za isti znesek pa povzročil premoženjsko škodo gospodarski družbi, ki je nepremičnino kupila.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je sicer določena kazen zapora od enega do osmih let.