Svet

Chaveza je nasledil Maduro

STA / S.R.
15. 4. 2013, 10.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Začasni venezuelski predsednik Nicolas Maduro je s tesno večino zmagal na nedeljskih predsedniških volitvah v Venezueli, je sporočila volilna komisija.

Reuters
Nicolas Maduro z ženo.

Njegov tekmec Henrique Capriles ne želi priznati zmage Madura, ki ga je pokojni venezuelski predsednik Hugo Chavez izbral za svojega naslednika.

Volilna komisija je sporočila, da je po skoraj vseh preštetih glasovnicah Maduro prejel 50,66 odstotka glasov, njegov opozicijski tekmec pa 49,1 odstotka. Razlika znaša manj kot 300.000 glasov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ta zmaga je še en poklon našemu komandantu Hugu Chavezu," je dejal 50-letni Maduro pred navdušenimi privrženci v predsedniški palači Miraflores.

"Danes lahko rečemo, da smo imeli pošteno volilno zmago," je še dejal Maduro in dodal, da pripravljen na ponovno štetje glasov.

Capriles za zdaj ne želi priznati zmage tekmeca. "Danes ste poraženec vi," je dejal na novinarski konferenci, pri čemer je ciljal na Madura. "Ne bomo priznali rezultata, dokler ne bodo prešteti vsi glasovi," je dodal.