Svet

Severnokorejsko jedrsko orožje nad ZDA

STA / J.P.
3. 4. 2013, 22.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Severnokorejska vojska je danes sporočila, da ima dokončno odobritev za napad na ZDA, vključno z uporabo jedrskega orožja.

Wikipedia
Spomenik vojaškim letalcem

V izjavi generalštaba severnokorejske vojske, ki jo je objavila državna tiskovna agencija KCNA, še piše, da so ZDA uradno obvestili, da bodo njihove grožnje potolkli z "naprednimi manjšimi ... sredstvi za jedrski napad".

"Ta neusmiljena operacija naših revolucionarnih oboroženih sil je bila dokončno preučena in potrjena," je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP zapisano v sporočilu vojske.

"Trenutek eksplozije se hitro približuje," so še navedli in dodali, da bi lahko vojna na Korejskem polotoku izbruhnila "danes ali jutri". "Glede na to bo generalštab podvzel silovite praktične vojaške protiukrepe," je objavila KCNA.

Ameriški obrambni minister Chuck Hagel je še pred to novico dejal, da predstavlja Pjongjang "realno in jasno grožnjo" ZDA in njihovim zaveznicam.

"Imajo jedrske zmogljivosti in sposobnost izstrelitve raket," je dejal Hagel po govoru na nacionalni univerzi za obrambo. "Te grožnje jemljemo resno. Moramo jih jemati resno," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.