Svet

Iz vesolja pada sluz – zaradi meteorjev v Rusiji?

U.K.
19. 2. 2013, 12.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Angleški znanstveniki so precej zmedeni glede na nenavadno sluz, ki so jo našli kmalu po padcu meteoritov na Rusijo. Sta pojava povezana?

Vsake toliko časa ljudje po vsem svetu najdejo nenavadno želatinasto snov, ki naj bi padla iz neba. Ljudje so snov poimenovali 'astralna želatina', nihče pa ne ve kaj pravzaprav je. In tisti, ki verjamejo v Nezemeljske teorije trdijo, da je želatina povezana s preletom asteroida in padcem meteorjem. Želatino so tokrat našli ob jezeru Ham Wall v bližini mesta Glastonbury, le dan po padcu meteorjev v Rusiji.

Seveda imajo znanstveniki tudi precej bolj 'pritlehne' razlage. Nekateri pravijo, da gre za bakterije, gljive in celo ostanke žab, ki bi jih izbljuvale čaplje. Želatino namreč skoraj zmeraj najdejo v bližini vode. Vse DNK raziskave, ki so jih opravili do sedaj pa niso dale nobenega odgovora. Vse kar so izvedeli, da najverjetneje res ni žival, da ni rastlina in da ne vsebuje DNK, a izgleda kot živo bitje. O 'zvezdni želatini' poročajo že od antičnih časov in tudi takrat so verjeli, da gre za posledico meteorskega 'dežja'. Oblasti opozarjajo, da se ljudje ne dotikajo sluzi, saj, kot smo že povedali, nihče ne ve kaj je.