Črna kronika

Ker je pretepel Jankovića, mora v zapor

STA / A.M.
19. 2. 2013, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zagrebško sodišče je nepravnomočno obsodilo 32-letnega Zagrebčana Vedrana Mareljo na tri in pol leta zapora zaradi poskusa umora in povzročitve hudih telesnih poškodb 39-letnemu Ljubljančanu Marinu Jankoviću maja 2011.

Marelja se je dobro leto in pol skrival pred hrvaškim pravosodjem, pred kratkim pa je dejanje priznal. Marelja, ki se sicer ukvarja z boksom ultimate fight, je Jankovića hudo pretepel po prepiru v nekem zagrebškem lokalu. Janković je skušal pobegniti iz lokala, a ga je Marelja dohitel na cesti in ga z udarci z rokami in nogami v glavo hudo poškodoval.

Slovenski državljan je po pretepu obležal pred poslovno stavbo v Petrovaradinski ulici in padel v komo. Zdravili so ga v zagrebškem kliničnem centru Dubrava.

Marelja in Janković naj bi se sprla zaradi medsebojnih dolgov. Ljubljančan naj bi Mareljo v prepiru vprašal, ali se je poslovil od matere. Opisal naj bi, kako je bila tisti dan oblečena, z očitnim namigom, da bi lahko ženska trpela zaradi dolgov svojega sina, poroča danes Novi list.

Marelja je na sodišču dejal, da je bila prav ta izjava povod, da je fizično obračunal z Jankovićem. Janković pa je trdil, da je Marelja grozil njemu in njegovem dekletu.

Potem ko je dobro leto in pol bežal pred hrvaškim pravosodjem, se je Marelja pred kratkim predal in se pokesal zaradi kaznivega dejanja. Zaradi poskusa umora je bila za njim sicer razpisana tiralica Interpola.

Hrvaški mediji so poročali, da je imel Janković v času pretepa pri sebi dokumente na ime Saša Kocian, kar je zapletlo njegovo identifikacijo in iskanje storilca. Tako Marelja kot Janković naj bi občasno delala kot redarja v nočnih klubih.