Svet

Poglejte, kaj je mu je uspelo z avtom!

S.R.
19. 2. 2013, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

No, tega pa res ne vidiš vsak dan. Oziroma česa takega sploh ne vidiš, saj česa tako norega do sedaj ni storil prav nihče.

Spodnji video dokazuje, da so Francozi malce nori. Medtem ko se ostali svet v svojih jeklenih konjičkih poskuša v enem kosu prebiti od točke A to točke B, pa nori Francoz Guerlain Chicherit z avtomobilom počne še vse kaj drugega. 17. februarja je namreč postal prvi človek, ki je z avtomobilom izvedel salto nazaj. Da, uspelo mu je nekaj, kar se praviloma dogaja samo na avtocestnih igračkah za otroke.

Chicherit, sicer francoski reli voznik, je neverjetni podvig izvedel v smučarskem središču Tignes v francoskih Alpah. Priprave in trening pa so trajale kar dobre štiri leta. Za obrat nazaj je uporabil posebej predelano vozilo Mini Countryman (Minijeva terenska različica). Čeprav so gledalci ob njegovem poletu z ogromne rampe zadrževali dih, pa je bil Chicherit precej bolj miren – no, kolikor je človek pač lahko miren pred tako norim podvigom. Trik je namreč že pred javnim nastopom izvedel za zaprtimi vrati in ker mu je že takrat uspel, je bil v drugo precej bolj prepričan vase.

Opozorilo, da tega nikakor ne počnite doma, tudi če imate rampo in terensko vozilo, je bržkone odveč.