Svet

Grozljivi napadi na železniških postajah

S.R.
14. 2. 2013, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nasilni dogodki na železniških postajah so na žalost prej pravilo kot izjema. Večje kot je število prebivalcev, več je nasilja. Eno največjih mest na svetu nikakor ni izjema.

Govora je o največjem avstralskem mestu Sydney. Nadzorne kamere na tamkajšnji železniški postaji so namreč pred dnevi posnele nekaj grozljivih napadov, ki so jih mediji zbrali v kratko kompilacijo in jo objavili na spletu.

Medtem ko politiki razmišljajo o varčevanju, ki bi privedlo do zmanjšanega števila varnostnikov na postajah, nadzorne kamere na slednjih beležijo grozovite napade. Na postaji Blacktown je namreč skupina najstnic pretepla mlad par. Moški je zaradi udarcev celo padel v nezavest, medtem ko na dekletovem obrazu lahko vidimo kri.

Na spet drugem incidentu na postaji Cabramatta je skupina mladih moških in žensk nekega nesrečneža zbrcala na tla, nemočni varnostniki pa so le s težavo posredovali. Na prizorišče je nato prispela policija, ki je proti napadalcem uperila električne pištole oziroma t.i. ''tazerje'', da bi tako umirila napadalce. V še enem napadu na postaji Kings Cross Station je nekega moškega prav tako napadla skupina moških, med napadom pa je skoraj padel na tračnice.

Vse tri napade si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Vsi trije napadi so se zgodili v zelo kratkem časovnem razmaku, statistike pa kažejo, da se na železniških postajah v Sydneyju vsak dan zgodijo povprečno trije tovrstni napadi. Opozicijska ministrica Penny Sharpe opozarja, da imajo varčevalni ukrepi negativen učinek, saj so v sklopu varčevanja zmanjšali tudi število varnostnikov na postajah. Med nedeljo in sredo po polnoči na postajah tako ni prav nobenih varnostnikov.

Gre pa za zelo resne incidente, ki uničujejo življenja. Tim Thornton, ki je bil prav tako žrtev napada na železniški postaji je namreč utrpel poškodbe lobanje in posledično izgubil sluh v desnem ušesu.