Svet

Slavni olimpijec aretiran zaradi umora

STA
14. 2. 2013, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Južnoafriška policija je aretirala Oscarja Pistoriusa, zmagovalca paraolimpijskih iger in udeleženca lanskih olimpijskih iger v Londonu. Naj spomnimo, Oscar je znan po tem, da je izgubil obe nogi, a je kljub temu izjemen atlet.

Južnoafriška policija je aretirala Oscarja Pistoriusa, zmagovalca paraolimpijskih iger in udeleženca lanskih olimpijskih iger v Londonu, v priporu je zaradi suma, da je na svojem domu v Pretorii večkrat streljal in ubil svoje dekle. Bil je prvi športnik v zgodovini, z dvojno amputacijo nog, ki je lani nastopil na olimpijskih igrah.

Pistorius, ki je na paraolimpijskih igrah invalidov doslej osvojil šest zlatih medalj, je na zaključku lanskih OI v Londonu nosil tudi zastavo Južnoafriške republike.

"Šestindvajsetletnika smo odpeljali v pripor. Trenutno ne moremo potrditi njegove identitete, ker še ni bil na sodišču, v preiskavi pa je zardi umora svojega dekleta," je bila kratka tiskovna predstavnica policije Katlego Mogale. Južnoafriški mediji so poročali, da je priprta oseba prav Pistorius.