Svet

Poglejte, kaj je padalo z neba!

S.R.
11. 2. 2013, 20.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ne, ni bila debela toča, ki je našim glavam in jeklenim konjičkom tako nevarna. Na nebu se je znašlo nekaj, česar tam zgoraj pravzaprav sploh ne bi smelo biti.

In če ravno ne marate pajkov, spodnjega videa raje ne glejte, saj bi bil prav lahko vaša najhujša nočna mora. Video, ki ga je na spletni portal Youtube naloži 20-letni Erick Reis, prikazuje pa množico pajkov, ki padajo z neba. Posnetek naj bi nastal v nedeljo, 3. februarja v mestu Santo Antonio da Platina v Braziliji. Sicer je snemal zabavo, ki so jo priredili za prijatelja in prijateljico, ki sta se ravno zaročila. Pozno popoldne pa je na nebu opazil množico pajkov, ujetih v mrežah. Zato je na prvi pogled izgledalo, kot da padajo z neba. Marta Fischer, biologinja in strokovnjakinja z pajke z Univerze Parana je pregledala posnetke in povedala, da gre pravzaprav za običajen pojav, ki se dogaja predvsem v mestu Sao Paulo. Gre za vrsto pajkov Anelosimus eximius, ki so zelo družabni, zato se čez dan zbirajo na drevesih, popoldne pa spletejo ogromne mreže, s katerimi lovijo plen.

Vsekakor pa je posnetek na portalu YouTube pritegnil ogromno pozornosti, saj je posnetek v samo nekaj dneh zabeležil preko 550 tisoč ogledov.