Svet

Moril naj bi 20-letni Adam Lanza

K.Š.
14. 12. 2012, 20.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Morilec, ki je ubil skoraj 30 ljudi, med katerimi vsaj 18 otrok, je pred strelskim pohodom hladnokrvno umoril tudi očeta in starejšega brata.

##IMAGE-17916##Kljub temu, da so oblasti najprej sporočila, da je v Conneticutu moril 24-letni Ryan Lanza, pa so kasneje sporočili, da naj bi moril njegov mlajši brat Adam. Slednji je med pohodom hladnokrvno ubil skoraj 30 ljudi, med svojim strelskim pohodom pa je sodil tudi lastni materi, ki je bila zaposlena v šoli. Kaj ga je pognalo v to dejanje, še ni znano. Brata Ryana sedaj zaslišuje policija. 

Prek Facebooka so se takoj začele širiti tudi fotografije mladeniča, ki naj bi bil Ryan Lanza, torej prvotni osumljenec. Vendar še ni jasno, če je na fotografiji on. Na socialnem omrežju so odprli tudi veliko število strani, na katerih obsojajo njegovo dejanje. Nekateri trdijo, da oseba na fotografiji ni morilec in naj bi se tudi sam javil prek Facebooka ter zatrdil, da je živ in da nima veze s streljanjem na šoli. Dejstvo pa je, da so se fotografije začele širiti kot oljni madež.

Streljanje je povzročilo velik preplah in evakuacijo prestrašenih otrok na šolsko parkirišče, kjer so jih predali staršem. Priče poročajo, da so posebne policijske enote vdrle v šolo in otrokom ob evakuaciji naročile, naj si zakrijejo oči. Lokalne oblasti so zaprle vse okoliške šole. Kmalu naj bi spregovoril tudi predsednik Obama.##IMAGE-17917##