Svet

Grozljivo - Vsaj 27 mrtvih v streljanju na osnovni šoli v Connecticutu

STA/K.Š.
14. 12. 2012, 18.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na osnovni šoli Sandy Hook v kraju Newtown v ameriški zvezni državi Connecticut je danes zjutraj po krajevnem času prišlo do streljanja. Policija je sporočila, da je strelec mrtev.

Po zadnjih informacijah naj bi bilo več kot 27 smrtnih žrtev. Med temi naj bi bilo vsaj 18 otrok (starosti od 5 - 10 let). Ubita sta bila tudi ravnatelj in psihologinja. Veliko je tudi ranjenih.

Informacije o streljanju so še sveže in zmedene. Streljanje je povzročilo velik preplah in evakuacijo prestrašenih otrok na šolsko parkirišče, kjer so jih predali staršem. Lokalne oblasti so tudi zaprle vse okoliške šole. 

Streljanje je javnost presenetilo, saj je Newtown, ki leži okoli 100 kilometrov severno od mesta New York, doslej veljal za dokaj varno območje glede nasilja s strelnim orožjem, ki je sicer v ZDA precej vsakdanji pojav.

Zadnji primer tovrstnega nasilja se je zgodil v torek v nakupovalnem centru v Portlandu v zvezni državi Oregon, kjer je strelec ubil dve osebi, potem pa še sebe. Motiv dejanja še vedno ni znan.

To naj bi bil eden hujših strelksih pohodov v ZDA. Informacije še vedno kapljajo in ni še povsem jasno, kdo je storilec. Novinarji namigujejo, da naj bi šlo celo za nekega starša ali nekdanjega učenca. Očividci so povedali, da je bilo v šoli precej dobro poskrbljeno za varnost in da so navadno glavna vrata zaklenjena. Nekateri trdijo, da je bil morilec oblečen v nuno, drugi da je bil zamaskiran ... Nekateri trdijo, da je bil strelec moški, star okoli 20 let. To so seveda neuradni podatki. 

Kmalu bo tiskovna konferenca.

##IMAGE-17904####IMAGE-17905####IMAGE-17902####IMAGE-17901####IMAGE-17906####IMAGE-17903####IMAGE-17907##