V Splitu

Video: To je moški, ki se je s palico spravil nad 18-letnico in jo posilil

D.K.
18. 6. 2024, 08.46
Posodobljeno: 18. 6. 2024, 08.58
Deli članek:

Hrvaška policija je objavila posnetek moškega, ki je na območju Splita s palico napadel dekle in jo nato posilil.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska
Moški, ki ga išče policija.

Splitsko-dalmatinska policija je objavila posnetek moškega, ki ga iščejo, potem ko je v noči iz sobote na nedeljo v Splitu s palico udaril najstnico in jo poškodoval ter jo nato prisilil v spolni odnos. 

Policisti so na kraju opravili ogled. Obveščeno je bilo tudi okrožno državno tožilstvo v Splitu. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava in iskanje storilca, so ob tem navedli policisti, ki so zdaj za pomoč zaprosili tudi javnost. 

"Na posnetku je prikazana oseba, ki je osumljena storitve navedenega kaznivega dejanja, zato pozivamo občane, ki imate podatke in identiteto osebe s posnetka, da o tem obvestijo policijo na številko 192. Prav tako lahko občani posredujejo podatke o osebi tako, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali preko elektronske pošte: splitsko-dalmatinska@policija.hr. Podatke lahko sporočite tudi anonimno," so sporočili iz splitsko-dalmatinske policije. Video si lahko pogledate na straneh policijske uprave tukaj. 

Spomnimo, moški je okoli 2. ure ponoči dekle napadel na Benkovački ulici v bližini vrtca in osnovne šole ter jo posilil. Slobodna Dalmacija je poročala, da gre za 18-letno Splitčanko, ki jo je moški pretepel s palico in ji zlomil zapestje. Utrpela pa je tudi lažjo poškodbo glave.