Pogrešan

Izginil na območju Mangarta, v izjemno težavnih razmerah obsežna iskalna akcija

S.R.
21. 5. 2024, 13.16
Posodobljeno: 21. 5. 2024, 13.16
Deli članek:

Na območju Mangarta iščejo 53-letnega avstrijskega državljana, ki je pogrešan od včerajšnjega dopoldneva.

Profimedia
/

53-letnik se je glede na prve podatke, s katerimi razpolagajo na PU Nova Gorica, z osebnim avtomobilom znamke VW Sharan po cesti Strmec – Mangartsko sedlo odpravil na območje Mangarta. Policisti so bili o primeru obveščeni danes dopoldne in so se nemudoma odpravili na teren. Bovški policisti so njegovo vozilo našli pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom.

Ob bovških policistih avstrijskega državljana iščejo tudi gorski policisti PU Nova Gorica in bovški gorski reševalci. Aktivirali so tudi policijski helikopter, a pogrešanega še niso našli. Razmere na terenu so po pojasnilih tiskovnega predstavnika PU Nova Gorica Deana Božnika »izjemno zahtevne oziroma neugodne,« pogrešanega namreč iščejo v dežju in megli ter ob slabi vidljivosti.

Policisti vse, ki bi imeli o pogrešanem avstrijskem državljanu kakršne koli informacije oziroma bi ga opazili, prosijo, naj o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oziroma pokličejo na znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.