Izdelka ne uporabljajte

Odpoklic lesene gugalnice s toboganom: Otrok se lahko med igro zadavi

D.K.
20. 5. 2024, 15.34
Posodobljeno: 20. 5. 2024, 15.51
Deli članek:

Zdravstveni inšpektorat obvešča potrošnike, da so iz prodaje umaknili leseno gugalnico s toboganom, saj predstavlja resno tveganje za zdravje otrok, ki se lahko med igro hudo poškodujejo, v skrajnem primeru tudi umrejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zdravstveni inšpektorat RS je bil preko sistema Safety Gate RAPEX  obveščen o izdelku Igrišče s toboganom in gugalnico Wickey Smart Dash (model 614476), ki predstavlja resno tveganje za zdravje otrok. Izdelek je dostopen tudi slovenskim kupcem preko spletne strani nemškega podjetja WICKEY GmbH & Co. KG.

Izdelek je bil umaknjen tudi s spletnega trga Amazon. V primeru, da ste ga kupili, ga prenehajte uporabljati.

Zdravstveni inšpektorat RS
Gugalnica Wickey Smart Dash

Iz RAPEX obvestila namreč izhaja, da odsotnost pregrade na ploščadi na vrhu tobogana lahko povzroči tveganje, da otrok pade in se poškoduje; prisotnost dostopne odprtine med toboganom in nosilcem strukture lahko povzroči nevarnost ukleščenja glave; je razmak med gugalnico in ploščadjo tobogana premajhen. Otrok lahko gugalnico postavi na tobogan in zdrsne. Otrokova glava se lahko nato ujame med vrv in sedež gugalnice, kar povzroči nevarnost zadavljenja; je gugalnica  dobavljena brez pritrdilnih elementov. Če gugalnica ni pritrjena na tla, se lahko prevrne na otroka in povzroči poškodbe.