Aprilsko

V sredo manjša ohladitev z možnimi plohami, konec tedna spet do 30 stopinj Celzija

D.K.
9. 4. 2024, 15.25
Posodobljeno: 9. 4. 2024, 16.02
Deli članek:

Kot napovedujejo vremenoslovci, se bo po sredini krajši ohladitvi, od četrtka naprej nadaljevalo toplo vreme.

Bobo
/

Popoldne bo deloma sončno, oblačnost bo od zahoda počasi naraščala. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C. Jutri bo pretežno oblačno in povečini suho. Predvsem na zahodu bodo zjutraj možne rahle padavine. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 13 do 21, na Primorskem do 23 °C, so zapisali na straneh Agencije RS za okolje.

Po njihovih napovedih bo v četrtek sončno, v južni in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še nekaj oblačnosti. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V petek bo precej jasno in še naprej zelo toplo za ta čas. 

Ob tem je Agencija RS za okolje za nekatere dele države izdala rumeno opozorilo, in sicer zaradi okrepljenega vetra. Omenjeno opozorilo velja za sredo za severovzhod in jugozahod države. Za četrtek pa samo za jugozahod. 

Arso
Rumeno opozorilo zaradi vetra

"Po jutrišnjem prehodu oslabljene vremenske fronte se vreme kaj dosti ne bo spremenilo, saj se od četrtka znova pričakuje dvig dnevnih temperatur. Jutri bomo izmerili nekoliko nižje dnevne temperature - med 16 in 19 stopinj Celzija, na Primorskem tudi do 22°C. Prevladovalo bo oblačno vreme z možnimi kratkotrajnimi plohami, ki bodo bolj verjetne v popoldanskih urah," pa napovedujejo na straneh Neujre.si.

Petek, sobota in nedelja bodo po napovedih Neujre.si praktično identični prejšnjemu tednu. V nedeljo se lahko temperature na vzhodu države povzpnejo do 30°C.