Michael Douglas

Zaljubljena že 25 let: Ob prvem srečanju ji je povedal, da bo oče njenih otrok

D.K.
18. 3. 2024, 20.50
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 20.56
Deli članek:

Septembra bo praznoval 80. rojstni dan, največja letošnja zabava za slavnega ameriškega igralca in oskarjevca Michaela Douglasa pa bo praznovanje 25. obletnice razmerja s četrt stoletja mlajšo ženo, tudi oskarjevko, Catherine Zeta-Jones.

Profimedia
Catherine Zeta Jones in Michael Douglas

54-letna igralka Catherine Zeta Jones in 79-letni Michael Douglas veljata za enega najmočnejših hollywoodskih parov in sta še vedno zaljubljena kot prvi dan. Čeprav so le redki verjeli, da bosta dočakala dolg zakon, sta kljubovala napovedim in sta v razmerju že 25 let, poročena pa leto manj. 

Njuna ljubezenska zgodba je res posebna. Spoznala sta se poleti 1998 v Franciji na filmskem festivalu v Deauvillu, kjer je Catherine promovirala svoj film The Mask of Zorro, Michael Douglas pa je kot ena glavnih zvezd festivala zaprosil organizatorje za sedež ob njej. Po večerji jo je povabil še na pijačo v bar in ji rekel: "Veš, jaz bom oče tvojih otrok". Nakar sta se decembra 1999 zaročila in 18. novembra naslednjega leta poročila. Rodila sta se njima dva otroka, 8. avgusta 2000 sin Dylan Michael, prav tako igralec, in 20. aprila 2003 še hčerka Carys, ki je glasbenica.

Vendar pa dolgotrajno razmerje hollywoodskega para ni minilo brez zapletov. Leta 2013 sta se na kratko razšla, nakar sta se naslednje leto pobotala. Njuna ljubezenska zgodba pa se nadaljuje. Lani je igralka kar žarela od sreče na filmskem festivalu v Cannesu, kjer so njenemu možu podelili nagrado za življenjsko delo. Nato je pozornost medijev pritegnila z zaročnim prstanom, impresivnim  kosom nakita s podpisom Freda Leightona, na katerem je desetkaratni diamant z 28 manjšimi diamanti, ocenjen na 350.000 dolarjev.

"Ljubezen se ne meri in je ni mogoče kupiti z denarjem, a takoj ko sem videl prstan, sem si ga predstavljal na roki ženske, s katero sem se odločil preživeti preostanek življenja," je dejal Michael Douglas, ki se je v zadnjih letih posvetil predvsem produkciji.