potrpežljivost je mati varnosti

Slovenske ceste danes po 16 uri: veliko zastojev

A.S./STA
17. 3. 2024, 16.17
Posodobljeno: 17. 3. 2024, 16.49
Deli članek:

Ste se ali se boste danes podali po slovenskih cestah? Potrebovali boste nekaj manevriranja po obvoznih cestah in veliko potrpežljivosti, saj razmere ne dopuščajo gladke vožnje.

PIC
Na slovesnkih cestah je danes, v nedeljo, 17.3., veliko zastojev.

Razmere niso rožnate:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na cesti Slovenj Gradec-Velenje pri Hudi Luknji promet urejen izmenično enosmerno. Nastaja zastoj.

Na cesti Izola-Jagodje je v Jagodju pri bencinskem servisu promet zaradi nesreče urejen izmenično enosmerno. Nastaja zastoj, obvoz je možen po cesti Koper-Dragonja-Sečovlje.

V Ljubljani je na Dunajski cesti v križišču s Topniško promet oviran zaradi nesreče.

Na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani je zastoj z zamudo 30 do 40 minut. Obvoz je možen po regionalni cesti Postojna-Unec-Logatec.

Na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami proti Celju je zastoj z zamudo pet do deset minut.

Na cestah Koper-Dragonja, Sečovlje-Dragonja in Izola-Sečovlje bodo do 17. ure do enourne popolne zapore zaradi prireditve.

Na štajerski avtocesti med Šentjakobom in Domžalami bo predvidoma do 23. ure zaprt vozni pas proti Celju zaradi popravila vozišča.

V Ljubljani bo Šmartinska cesto med Cesto v Šmartno in Trbežami zaradi del zaprta do 19. ure. Obvoz je urejen po avtocesti med priključkoma Sneberje in Nove Jarše, tudi za vozila brez vinjete.

Na pomurski avtocesti bo do predvidoma 15. aprila na razcepu Dolga vas zaprt krak iz smeri Murske Sobote proti mejnemu prehodu Dolga vas ter krak iz smeri mejnega prehoda Dolga vas proti Lendavi. Obvoz iz smeri Murske Sobote proti prehodu Dolga vas bo preko priključka Lendava, iz smeri prehoda Dolga vas proti Lendavi pa preko priključka Turnišče.

Danes med 8. in 22. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.