Ubil mačeho, sestro in partnerko

Trojnega morilca aretirali, ko se je mirno sprehajal po ulici

R.T.
17. 3. 2024, 12.17
Posodobljeno: 17. 3. 2024, 12.23
Deli članek:

V Trentonu v ameriški zvezni državi New Jersey se je včeraj končal lov za »izjemno nevarnim« osumljencem, ki je pred tem v predmestju Philadelphie umoril tri družinske člane.

Profimedia
Policija je trojnega morilca nato izsledila v Trentonu.

26-letni Andre Gordon se je policiji »predal mirno,« je pojasnila tiskovna predstavnica policije Lisette Rios. Za Gordona, ki v Trentonu domnevno prebiva kot brezdomec, se je sobota začela s krajo avtomobila. S tem avtomobilom se je nato odpeljal v predmestje Philadelphie Levittown, kjer je umoril dve osebi. Kot je pozneje potrdila policija, je Trenton tam umoril svoji 52-letno mačeho in 13-letno sestro. Še tri osebe, vključno z otrokom, ki so se v času njegovega morilskega pohoda nahajale v hiši, so se uspešno skrile, čeprav jih je iskal. Gordon se je nato odpeljal do še enega bližnjega doma, kjer je umoril 25-letno žensko, mamo svojih dveh otrok. Tam je s kopitom puške surovo pretepel še njeno mamo. Končno je pred neko tamkajšnjo trgovino ukradel še en avtomobil in pobegnil v neznano.

Profimedia
Kraj zločina, kjer je Gordon umoril mačeho in sestro.

Zbežal je nazaj v Trenton. Policija je domnevala, da se je zabarikadiral v neki trinadstropni zgradbi in da je oborožen z jurišno puško, zato so prebivalce opozorili, da je »izjemno nevaren.« Policija je območje zavarovala, pripadniki specialne enote pa so iz zgradbe uspešno evakuirali preostale stanovalce. Na sceno so stopili tudi policijski pogajalci, ki so ga več ur neuspešno prepričevali, naj se preda. A v resnici Gordona takrat ni bilo več v zgradbi. Tiskovna predstavnica je namreč pozneje potrdila, da so ga končno izsledili na povsem drugi lokaciji. Aretirali so ga policisti, ki so ga opazili mirno hoditi po neki ulici. Izkazalo se je, da je iz zadevne zgradbe pobegnil, še preden so jo policisti obkolili. Ker je zločin storil v drugi zvezni državi, so v operaciji sodelovali tudi agentje FBI.

Po navedbah policije zaenkrat še ni znano, kaj je bil njegov motiv za trojni umor. Policija je Gordona v preteklosti sicer že obravnavala, a nikoli zaradi kakšnih resnejših kaznivih dejanj.

Profimedia
Drugi kraj zločina, kjer je umoril mamo svojih dveh otrok.