Nesreča pri Ptuju

En avto končal v jarku, drugi med drevesi, nato so zacvilile gume

S.R.
17. 3. 2024, 10.26
Posodobljeno: 17. 3. 2024, 10.26
Deli članek:

Včerajšnjo dramatično prometno nesrečo na območju ptujske občine je povzročil voznik avtomobila, ki ga je poganjal alkohol.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča se je zgodila malo pred 19. uro v Grajeni, naselju v Mestni občini Ptuj. Policisti so na kraju ugotovili, da jo je povzročil 29-letni voznik osebnega vozila, ki je iz smeri Maribora vozil v smeri Ptuja. Kriva je bila prekratka varnostna razdalja, pa seveda alkohol v krvi.

29-letnik je v naselju najprej zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj, ki ga je šofirala 26-letnica. To vozilo je nato odbilo v obcestni jarek, medtem ko je vozilo 29-letnika odbilo v drevesi ob cesti. Ob tem se je eno drevo podrlo na cestišče, naravnost pred vozilo tretjega voznika. Ta je s silovitim zaviranjem uspel preprečiti, da bi trčil še sam.

Policisti so izvlekli alkoteste in ugotovili, da je pod vplivom alkohola vozil samo povzročitelj nesreče. Izmerili so mu 0,71 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi kazenska ovadba na območno državno tožilstvo na Ptuju.