Trio latino

Južnoameriška tolpa ropala na območju Škofje Loke in Idrije

M.G.
24. 2. 2024, 10.26
Posodobljeno: 24. 2. 2024, 10.26
Deli članek:

Včeraj okrog poldneva je prišlo do dveh vlomov v hiši na območju Škofje Loke in Idrije. Pozneje se je izkazalo, da sta bila vloma povezana, še več, izvedla ju je ista skupina roparjev.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Občan je včeraj okrog opoldneva obvestil policijo, da je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo na območju Škofje Loke. Storilci so v notranjost hiše nasilno vstopili skozi okno. Lastniki so sicer najprej mislili, da niso odvzeli ničesar, a so kmalu ugotovili, da je zmanjkalo več kosov nakita in denar. Policija je hitro odšla v akcijo, dobili so tudi obvestilo idrijskih kolegov, ki so poročali o vlomu v hišo tudi iz Idrije, po opisu pa je šlo za isto trojico.

Možje postave so kmalu izsledili avtomobil, ki je ustrezal opisu, v njem so bile tri osebe. Izkazalo se je, da ne gre za prebivalce Slovenije, temveč za pisano trojico južnoameriškega porekla. Šlo je za 31-letnega Kolumbijca, 61-letno Kostaričanko in 27-letnega Mehičana, ki so se prevažali v avtomobilu italijanskih registrskih označb. Vsem trem so policaji odvzeli prostost in pridobili nalog za preiskavo avta in hiše kateri so osumljeni živeli na območju Ljubljane.

V preiskavi hiše in avtomobila so ugotovili, da gre najbrž za trojico, ki ji kriminalna dejanja niso tuja že od prej, saj so našli predmete, ki neposredno kažejo na predhodno storjene rope in tatvine. Škofjeloški policisti so osumljene s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je za vse tri odredila pripor. Gorenjski kriminalsti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil o morebitnih drugih kaznivih dejanjih, ki bi jih storili omenjeni.