Suspenz

Švarc Pipanova znova poskrbela za dvignjene obrvi: Golobu še ne bo nesla svoje odstopne izjave

S.R.
13. 2. 2024, 12.41
Posodobljeno: 13. 2. 2024, 14.09
Deli članek:

Usoda pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan je povsem v rokah premierja Roberta Goloba. Danes popoldne se bosta srečala, a se bo ministrica na srečanje odpravila le z obljubljenimi končnimi ugotovitvami, ne pa tudi s svojo odstopno izjavo.

Sa. R.
Pravosodna ministrica Švarc Pipan je poskrbela za še malo dodatnega suspenza.

Minilo je sedem dni, odkar so iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba sporočili, da bo ta sprejel ponujeni odstop pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Navedli so, da bo to storil predvidoma v tednu dni, ko ga bo ministrica seznanila s končnimi ugotovitvami o nakupu stavbe na Litijski. Pričakovati je bilo, da bo Švarc Pipanova te končne ugotovitve Golobu predstavila danes, kar je ministrica, ki je na stranko SD včeraj naslovila svojo izstopno izjavo za izstop iz Socialnih demokratov, za časnik Večer danes tudi potrdila. S premierjem se bo sestala v popoldanskem času, a bo kot kaže uporniška ministrica vseeno poskrbela še za malo dodatnega suspenza. Za časnik je namreč navedla tudi, da pa odstopne izjave, ki jo je pred tednom dni ponudila, zaenkrat še ne bo podpisala.

»Predsednik vlade še ni dobil moje odstopne izjave, danes bo najprej dobil poročilo,« je ministrica poudarila za Večer ter na vprašanje, ali to pomeni, da svoje odstopne izjave še ne namerava podpisati, odgovorila, da zaenkrat še ne, saj se mora »pogovoriti s predsednikom vlade. Nisva se še srečala.« Na njeno usodo, ki je sodeč po njenih besedah popolnoma v rokah Goloba, ne pa tudi stranke SD, iz katere izstopa, bo tako treba še počakati vsaj do zaključka njunega današnjega srečanja.

Levica: Morala bi odstopiti »že včeraj«

Vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec, ki je v današnji izjavi za javnost pozdravil odločitev SD o nadaljnjem sodelovanju v koaliciji, je po poročanju STA obenem poudaril, da bi odstopno izjavo ministrice Švarc Pipan pričakovali »že včeraj,« vsekakor pa danes oziroma čim prej. Ocenil je namreč, da mora koalicija »snežno kepo,« ki jo sprožila zgodba okoli nakupa prostorov na Litijski, ustaviti, in se posvetiti programsko pomembnejšim stvarem za koalicijo. »Ob tem pa seveda naredimo vse za to, da se tovrstne prakse ne bodo ponavljale,« je še dodal.

Jure Klobčar
Šef poslancev Levice Matej T. Vatovec.