Slovenija znova humanitarna

Z letošnjo Pustno sobotno iskrico za otroke v Ugandi zbrali 133.718 evrov

S.Č./STA
12. 2. 2024, 12.41
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 12.42
Deli članek:

Radio Ognjišče je v soorganizaciji z Misijonskim središčem Slovenije tudi letos pripravil dobrodelno akcijo Pustna sobotna iskrica. Tokrat so sredstva zbirali za otroke iz Ugande oz. šolo v misijonu Rwentobo. Do danes zjutraj so v ta namen ljudje darovali 133.718 evrov, so sporočili z omenjenega radia.

Marko Vavpotič
Slovenija znova pokazala svojo humanitarno plat.

S Pustno sobotno iskrico so se letos odločili pomagati misijonarki sestri Urši Marinčič, ki si prizadeva, da bi na podeželju Ugande skupnost šolskih sester zgradila šolo.

"Ne najdem besed, ki bi zmogle opisati, kako zelo smo sestre vesele, kako neizmerno hvaležne smo za vaše darove," je ob darovanih sredstvih dejala sestra Urša Marinčič in dodala, da si glede na vse, kar se je v zadnjem letu dogajalo v Sloveniji, ni upala niti sanjati o takšnem uspehu dobrega dela.

Po njenih besedah sestre komaj čakajo, da bodo lahko začela graditi šolo. K sreči so že nekaj časa nazaj začele urejati tudi vse potrebno za pridobitev dokumentacije. Čakajo pa še na zadnji načrt za gradnjo. Zgradili bodo dvonadstropno šolo in poskrbeti je treba, "da bo statika prav izračunana, da bo vse tako, kot pri takih stavbah mora biti", je pojasnila.