Volodimir Yermakov

Mladi košarkaš pobegnil pred morijo v Ukrajini in bil umorjen v Nemčiji

J.V.
12. 2. 2024, 12.55
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 14.15
Deli članek:

V nedeljo zvečer sta si v Oberhausnu v Nemčiji skupini mladih skočili v lase. Incident je bil usoden za komaj 17-letnega ukrajinskega košarkarja Volodomirja Yermakova.

Facebook/ART GIant Düsseldorf
Volodimir Yermakov

V nedeljo zvečer sta si v Oberhausnu v Nemčiji skupini mladih skočili v lase. V incidentu je bil do smrti zaboden komaj 17-letni košarkar Volodimir Yermakov iz Ukrajine, njegov leto starejši soigralec Artem Kozačenko pa je utrpel hude telesne poškodbe. Po poročanju Bilda sta bila mlada košarkarja okoli 20. ure iz nakupovalnega središča CentrO v Oberhausnu namenjena proti glavni železniški postaji in domov v Düsseldorf. Ko sta na železniški postaji zapustila avtobus, sta se zapletla v prepir, v katerem je eden od vpletenih posegel po nožu. Po podatkih policije sta bila v napadu ranjena še 14-letni Sirijec in 13-letna Nemka libanonskih korenin.

Mlada napadalca policiji dobro znana

Osumljenci so s kraja zločina sprva pobegnili neopaženi, a so jih policisti hitro identificirali s pomočjo videoposnetkov nadzornih kamer. Po informacijah Bilda naj bi bil glavni storilec 15-letni nemški študent turških korenin iz Gelsenkirchna, drugoosumljeni pa 14-letni Nemec grških korenin iz Herneja, oba sta kljub mladosti že stara znanca policije.

"Včasih se zgodijo stvari, ki jih ni mogoče razumeti ali opisati"

V Ukrajinski košarkarski zvezi in klubu Art Giants Düsseldorf žalujejo za mladim upom, ki je občasno že treniral s profesionalci, sicer pa je igral za selekcijo do 19 let. "Včasih se zgodijo stvari, ki jih ni mogoče razumeti ali opisati. Žalujemo in se poslavljamo od našega mladega igralca Volodomirja Yermakova, ki je bil v nedeljo zvečer žrtev nasilja," so med drugim v žalostinki poudarili v nemškem prvoligašu. "Da bi se izognil vojni v svoji rojstni državi, se je julija 2023 preselil v Düsseldorf, kjer je našel svoj novi dom. Volodimir je bil zelo priljubljen med trenerji, soigralci in prijatelji. V spominu nam bo ostal kot mladenič, čigar vsakdanjih sta zaznamovala čisto veselje do življenja in športa," so še zapisali.