Štirje mrtvi

Šok v Atenah: V ladjarsko družbo vstopil nekdanji uslužbenec in začel streljati

S.R.
12. 2. 2024, 11.38
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 13.14
Deli članek:

V današnjem streljanju v prostorih grške ladjarske družbe so umrle štiri osebe. Tri je ubil napadalec, ki si je na koncu sodil sam.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V prostore ladjarske družbe European Navigation v predmestju Aten je zjutraj vstopil oborožen moški in začel streljati. Ubil je tri ljudi. Kot poročajo lokalni mediji, gre za 76-letnega nekdanjega uslužbenca, ki se je po strelskem pohodu še vedno nahajal v zgradbi, zato je na kraj poleg policistov in specialcev prispel tudi pogajalec. Prisotni so bili tudi reševalci in gasilci. Prvim poročilo, da se je strelec zabarikadiral v zgradbo, je sledila vest, da so ga našli mrtvega, ob njem pa je ležalo tudi morilsko orožje. Sodil si je sam.

Kot je pozneje potrdila tiskovna predstavnica policije v Atenah Konstantina Dimoglidou, je med tremi smrtnimi žrtvami tudi lastnik ladjarske družbe European Navigation. Po navedbah enega od očividcev naj bi 76-letnik ob vstopu v zgradbo drugim uslužbencem dejal, naj prostore zapustijo. Njegova tarča da so šefi in ne običajni delavci. Med žrtvami sta sicer dva moška in ženska.