Oboževalcem je dovolj

Kanye West ponovno nad Taylor Swift

S.Č.
12. 2. 2024, 11.58
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 11.58
Deli članek:

Kanye West je ponovno postal predmet burnih razprav in kritik

Profimedia
Taylor Swift

Tokrat zaradi vključitve imena Taylor Swift v svojo novo pesem "Carnival" z albuma "Vultures", ki ga je nedavno izdal, poroča Daily Mail. Oboževalci priljubljene pevke se niso mogli zadržati, zato so raperja obtožili, da živi v preteklosti in da je obseden s pevko. Zaradi njegove že dobro dokumentirane zgodovine nadlegovanja pevke se je na družbenih omrežjih oglasilo na tisoče oboževalcev.

profimedia
kanye west

To ni prvič, da je Kanye West omenil Taylor Swift v svojih pesmih

"Mislim, da Kanye nadleguje Taylor že od njenega 19. leta. Kdaj bo prenehal?" "Ali Kanye ne dojame, da postaja del problema? Res mi je dovolj njegovega obnašanja," "Zdi se, da Kanye West obupno potrebuje pozornost in postane znan le, kadar omeni Taylor Swift ali svojo bivšo Kim Kardashian. To je res žalostno, Kanye, iskreno," so le nekateri od komentarjev, ki so jih pustili oboževalci.

To ni prvič, da je Kanye West omenil Taylor Swift v svojih pesmih. Že leta 2016 je v pesmi "Famous" zapel: "Za vse moje prijatelje z juga, ki me dobro poznajo, se mi zdi, da bi morda še vedno lahko imel seks s Taylor. Zakaj? Naredil sem jo slavno". Takrat se je pojavil tudi posnetek, ki je prikazoval golo Swiftovo, ležečo v postelji poleg njega, skupaj z drugimi zvezdniki.

Spori med Kanye Westom in Taylor Swift očitno še niso zamrli

Kljub temu, da je Kanye poklical Taylor in jo prosil za dovoljenje za uporabo njenega imena v pesmi, ga Swiftova ni odobrila, kar je kasneje potrdila tudi Kim Kardashian. Swiftova je kasneje izjavila, da jo je ta situacija zelo prizadela.

Prvi konflikt sega v leto 2009, ko je Kanye prekinil govor Taylor Swift na podelitvi MTV Video Music Awards in trdil, da bi morala nagrado prejeti Beyoncé za najboljši video. Kljub temu je Beyoncé pozneje povabila Taylor na oder, da je lahko sprejela nagrado za "Single Ladies (Put a Ring on It)", kar je omililo napetost. Vendar so se konflikti med njimi nadaljevali skozi leta, kar se odraža tudi v njunih pesmih.

Spori med Kanye Westom in Taylor Swift očitno še niso zamrli, kar kaže na zapleten odnos med tema dvema glasbenima ikonama, ki ostaja v središču pozornosti javnosti.