Sprememba vremena

V teh krajih bodo maškare najbolj mokre, v visokogorju lahko pričakujejo do pol metra snega

D.K.
9. 2. 2024, 10.40
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 10.41
Deli članek:

Če smo do danes lahko uživali v suhem in toplem vremenu, vremenoslovci napovedujejo, da bo konec tedna drugače. Prihaja preobrat.

Primož Lavre
Pustno rajanje

Po napovedih Agencije RS za okolje bo večinoma oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 15 °C. Jutri bo oblačno z občasnim dežjem, več padavin bo na zahodu, na severovzhodu bo večji del dneva še suho. Še bo pihal južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 4 do 13, najvišje dnevne od 8 do 15 °C. Padavine se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo.

V nedeljo bo oblačno in deževno. Popoldne bodo padavine oslabele, pojavljale se bodo plohe. V ponedeljek bo oblačno, rahel dež bo ponehal, so zapisali na straneh Agencije RS za okolje, kjer so za danes za celotno državo izdali tudi rumeno opozorilo zaradi vetra, za severozahod in jugozahod države pa tudi zaradi dežja. Opozorilo ostaja za nekatere predele tudi v soboto, nedeljo in ponedeljek. 

ARSO
Arso izdal rumeno opozorilo

Ob tem pa pri Neurje.si dodajajo, da je pred nami deževen konec tedna, s težiščem padavin na alpsko-dinarski pregradi. Skupna višina padavin bo prav tam do ponedeljka znašala okoli 150 litrov na kvadratni meter, manj padavin pa bo pričakovano na vzhodu države.

Zaradi vpliva jugozahodnika, ki prinaša več vlage in višje temperature, bo v prihodnjih treh dneh pogosto deževalo - predvsem v zahodnem, južnem in osrednjem delu države. Snežilo bo v visokogorju, kjer lahko pade tudi do pol metra snega.