Od lepotice do zapornice

Sfižil se ji je poskus umora bogatega bivšega moža

R.T.
9. 2. 2024, 09.37
Posodobljeno: 9. 2. 2024, 12.08
Deli članek:

43-letna nekdanja manekenka Tatyana Remley je nedavno spoznala svoj novi dom. Tri leta in osem mesecev bo bivala v ženskem zaporu Chowchilla v Kaliforniji.

Profimedia
Tatyana Remley ob svojem lamborghiniju.

Avgusta lani so jo obtožili, da je načrtovala umor bivšega soproga Marka Remleya, bogataša, s katerim sta se ločila maja leta 2022. Besna je bila, ker ji je po ločitvi namenil le 14.000 evrov preživnine za otroka, prej pa je bila vajena na mesec porabiti okoli 50.000 evrov.

Profimedia
Tatyana Remley ob sprejemu v zapor.

Skovala je načrt. Najprej je poskušala prepričati prijatelja, da bi v zameno za dva milijona evrov po hitri poti spravil 57-letnega Remleya v onostranstvo. Prijatelj ni bil pravi prijatelj. Vse je povedal Marku, ta pa je o podlih načrtih bivše žene obvestil policijo. Tatyana, ki ni vedela za izdajo, je pripravila nov načrt. Za umor bivšega je nameravala angažirati poklicne morilce. Ko se je že vse dogovorila z njimi, se je izkazalo, da so njeni plačani morilci dejansko zakrinkani detektivi. Nadeli so ji lisice in Tatyana je sprejela poraz. Konec lanskega decembra je priznala krivdo in bila januarja obsojena na precej milo kazen – 3 leta in 8 mesecev zapora.

Tatyana in Mark Remley sta se poročila leta 2011. Ker sta se naredila več napak v poslih, sta izgubila precej premoženja in se postopno začela vse pogosteje prepirati, kar je pripeljalo do ločitve in (pre)drznega načrta.

Profimedia
Tatyana Remley