Stara zamera?

Odpuščen štajerski policijski inšpektor pri pokopališču obležal v mlaki krvi

M.G.
7. 2. 2024, 11.13
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 11.13
Deli članek:

Včeraj so pri pokopališču v Jurovskem Dolu našli domačina, ki je ležal v mlaki krvi, po podatkih Slovenskih novic naj bi šlo za bivšega policista Branka Pivljakoviča.

Policija.si
Branko Pivljakovič, še iz časov, ko je bila policija ponosna nanj.

Policisti preiskujejo primer hude poškodbe, ki se je zgodila v Jurovskem Dolu. Včeraj dopoldne so našli domačina, ki je ležal v luži lastne krvi blizu novega pokopališča, je poročal portal Maribor24. Po besedah tiskovne predstavnice mariborske policijske uprave, Anite Kovačič Čelofiga je bil moški žrtev fizičnega obračuna in je hudo poškodovan. Odpeljan je bil na zdravljenje v bolnišnico. V zvezi z dogodkom je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, trenutno pa poteka zbiranje obvestil in preiskava kaznivega dejanja, so povedali iz PU Maribor.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi šlo za bivšega policista, natančneje policijskega inšpektorja Branka Pivljakoviča. Pivljakovič se je leta 2019 zapletel v afero, ko so ga sumili neupravičenega vstopanja v policijsko bazo podatkov ter posredovanja informacij za denarne protiusluge. Čeprav je bila kazenska ovadba kasneje zavrnjena, je izgubil delovno mesto v policiji zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja.

Nekateri namigujejo, da bi včerajšnji napad na Pivkljakoviča lahko bil v povezavi z njegovo afero iz leta 2019 ali njegovim spornim delovanjem za časa službovanja pri policiji. Naj spomnimo še enkrat, leta 2019 so Pivljakoviča, ki je takrat deloval kot policijski inšpektor v sektorju uniformirane policije mariborske policijske uprave, obtožili, da je neupravičeno dostopal do baze policijskih podatkov in te podatke domnevno tudi prodajal. Kasneje je bila proti danes 52-letniku vložena kazenska ovadba zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter ponareditve uradne listine. Vendar jo je kasneje tožilstvo zavrglo, kljub temu pa je ostala izredna odpoved delovnega razmerja, ki jo je prejel v policiji.

To pa ni bil edini prestopek, ki je težil problematičnega policista Pivljakoviča. Že pred omenjeno afero je dobil opomin pred izredno odpovedjo razmerja, saj naj bi od domnevnega storilca kaznivega dejanja zahteval denar v zameno za policijsko operativno informacijo. Večkrat se je znašel tudi na sodiščih zaradi različnih obtožb, med drugimi, da je kot prometni policist tovornjakarju iz tujine izrekel globo in polovico zneska obdržal zase. Na koncu je bil, začuda, v vseh primerih oproščen.